Sacred Harp

 

Sacred Harp er en Oslo-basert kvartett. Alle fire har vært involvert i flere anerkjente innspillinger og prosjekter. Jessica Sligter (vokal) har tidligere gitt ut plate med soloprosjektet JÆ. Juhani Silvola (gitar/bass/vokal) har spilt med blant andre Adjagas, Earlybird Stringband og Turdus Musicus. Øystein Skar (keyboards/vokal) er aktiv komponist, og har fått oppført flere verk både for solopiano og for større ensemble de siste årene. Andreas Lønmo Knudsrød (trommer) har turnert verden rundt med teatergruppa Stella Polaris og vært med på en rekke kritiskerroste album, blant andre Lama og Splashgirl. 

 

Sacred Harp har spilt sammen siden 2006 og har gitt ut en selvfinansiert EP (2009) og gjort sporadiske konserter som har gitt kvartetten en voksende tilhengerskare. Nå er de endelig ferdige med sin første langspiller som er tatt opp av Bjarne Steinsli i Harrys Gym Recordings og av Juhani Silvola på Mattiland Studios

WINDOW´S A FALL (debut album)

Sacred Harp beveger seg mellom det sakrale, sakte og skjøre til det brutale, råe og intense, og man kan høre fjerne ekko av gammel blues, støyrock, doom og elektronisk samtidsmusikk tatt gjennom en pervertert popkvern. Debutalbumet byr på en cinematisk opplevelse som trenger seg gjennom sinnets avkroker. Det pløyer dypt og inviterer lytteren inn i sin verden der inspirasjon fra blant annet Twin Peaks er hørbart.