16.04.12

Töcksfors releaseparty


WHO´S GONNA LET YOU DOWN – DEBUT ALBUM OUT APRIL 27 2012

RELEASE PARTY
Friday, April 27, 2012
7:30pm until 10:00pm
Internationalen 2.etg, Oslo, Norway
Join on Facebook

Livsbejaende og mollstemt pop fra noen av Oslos fineste musikere som endelig har funnet tilbake til hverandre i musikken og i ett felles prosjekt.

Kvartetten ble venner på Foss Videregående (Oslo) på 90-tallet, men har siden jobbet på hver sin kant med vidt forskjellige – og anerkjente – prosjekter.

Markus Midré (vokal, tekst/melodi, gitar) er forfatter med flere kritikerroste dikt- og romanutgivelser bak seg, Sjur Miljeteig (trompet) spiller i Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra og med Hilde Marie Kjersem, i tillegg til å ha sitt eget band Friko med Peder Kjellsby (trommer, keys, produksjon) som på sin side har markert seg sterkt som produsent, arrangør og komponist. Og i likhet med Aslak Hartberg (bass) har han også skrevet musikk for film og tv. Sistnevnte var frontfigur i hiphopbandet Klovner i Kamp og har også vært medlem av Shining og Jon Eberson Quartet.

Det var jazzen som var det store på Foss. Tre akkorder og fire flate var ikke noe man snakket høyt om. Sjur og Aslak tok med Markus på Oslo Jazzhus, hvor de pleide å opptre. Det var der Markus ble introdusert for Peder. Han var tre år eldre, hadde bodd i New York, spilt med alt som kunne krype og gå av norske musikere, og ble regnet som en av landets mest talentfulle trommeslagere.

På Foss hadde alle ambisjoner, alle holdt på med sine egne ting. Bortsett fra én gang, en sein natt, på fest hjemme hos en klassevenninne, Bertine Zetlitz, satt de og spilte sammen, og oppdaget at de delte den samme forkjærligheten for Paul McCartney. Der og da, fulle og glade, bestemte de at de måtte starte noe sammen.

Det er aldri for seint. 15 år etter ringer Aslak til Markus. Peder får tilsendt noen filer. Sjur befinner seg i Tyskland, på turné med Solveig Slettahjell.
Peder står på tunet utenfor det røde torpet like over svenskegrensa og snakket langsomt i telefonen.
- Jeg synes det er noe her, sa han.
- Men vi må jobbe mer med det.
- Vi?
Markus hørte riktig.
De snakker om instrumentering, trommespillet på Becks Sea Change, Genesis, vokalen til Dylan på Blood on the Tracks.

To uker senere sitter de fire på bussholdeplassen i Töcksfors sentrum. De er studioslitne etter å ha jobbet non stop i IsItArt studio. De første tingene hadde begynte å ta form. Men de vet samtidig ikke hvor det bærer, annet enn at de har en god følelse. Den kriblende fornemmelsen av at noe endelig var i gang, det de en gang hadde snakket om, lå der og ventet på dem. De ser skiltet over kjøpesenteret som lyste i skumringen. Og visste hvem de var.

Fredag 27.april spiller Töcksfors sin første annonserte konsert i anledningen utgivelsen av debutalbumet Who´s Gonna Let You Down i 2.etg på Internasjonalen. Töcksfors utvides til en kvintett live, med Øystein Skar på keyboard) (Highasakite) og Peter Baden bak slagverket, (Thea Hjelmeland, tidligere Hanne Hukkelberg, Mari Boine, Nils Petter Molvær m.fl)

Join on Facebook

Legg igjen en kommentar

info@trustmerecords.com (+47) 9324 9309 TrustMe Records, Dalsbergstien 7A, 0170 OSLO NORWAY